18-09-07

Weeral... oorontsteking

Het is al een tijdje geleden maar de koude natte dagen zijn nog maar ons land binnen of we hebben het weeral zitten...

 

Vanavond haalde ik Dante van school. Zoals elke keer holde hij opgewekt naar mij toe. Juf Ilse zei dat het haar opgevallen was dat hij vanmiddag niet zoveel gegeten had en Dante bevestigde dat door te zeggen dat het "niet lekkel" was. Dus nog geen haar op mijn hoofd die er aan dacht dat hij eventueel ziek kon zijn.

Met de auto haalden we daarna Nathan op bij de dagmoeder en op de terugweg naar huis stopten we aan de bakker. In de bakkerij begon Dante opeens heftig te hoesten, eerst volgde een klein beetje van zijn chocomelk maar niet veel later ook de rest van zijn chocomelkje dat hij die middag in school had gedronken.

Dante weende, Karolien de bakkerin zei dat het niet erg was en kuiste alles op. Dante bleef walgen en ik ging snel (zonder brood) met hem naar huis. Thuis voelde ik aan zijn hoofd en die gloeide. Ik heb zijn temperatuur genomen en wat bleek 39,8 °C. Snel een perdolan gegeven en in zijn bedje gestoken. De dokter getelefoneerd en die zou 's avonds langskomen.

's Avonds na de tegenstribbelende Dante onderzocht te hebben bleek het verdict (weeral) oorontsteking te zijn.

Gelukkig ben ik nog altijd thuis en hoef ik geen opvang te zoeken voor Dante. En daarom kunnen we nu eerst eens kijken of Dante de ziekte zelf kan overwinnen in plaats van onmiddellijk naar antibiotica te grijpen. Want hij heeft in zijn korte leventje al veel te veel antibiotica ingenomen.

Hopelijk geneest Dante snel. Ik vrees wel dat hij morgen niet welgezind zal zijn als hij niet naar school mag.

22:33 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

:-) ocharme dat ventje, veel beterschap Dante !!
groetjes Jessica

Gepost door: Borriquito | 18-09-07

oei ziek... Oei, da's geen goed nieuws zeg... en nu maar duimen dat Nathan dat beestje niet vangt, gelukkig zijn ze overdag niet bij elkaar.
Ik viel haast achterover van je klasboekcreatie. WAAAAAAUW!!!!!

Liefs
Inge

Gepost door: inge | 18-09-07

:-) hopelijk is het al wat beter met Dante
fijne vrijdag Jessica
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-09-07

inderdaad Inderdaad, en als ze al de hele dag moeten flink zijn, supermoe zijn, en bovendien nog een virusje aan het bevechten zijn of iets broeden dan is het hek helemaal van de dam natuurlijk. Maar het rotte is dat je dat pas beseft als het allemaal al weer voorbij is. En schuldig dat je je dan voelt omdat je zo boos was... Allé dat heb ik dan toch. Pffft... Ze zouden plakkertjes moeten uitvinden rood= broedt iets, zal ziek worden, kan lastig zijn, blauw= oververmoeid, zal lastig en stout zijn, geel= vrolijk geen probleem mee, ferm uitgeslapen. Zoiets in dien aard...

Liefs,
inge

Gepost door: Inge | 21-09-07

Amai Jess! Zo'n mooi klasboek! Dat is gewoon schitterend zeg! Er zullen niet veel kindjes zo'n klasboek hebben hoor! En Nathan in die Carsdoos is om te vergroten en in te lijsten! Prachtige foto! Je jongste gelijkt helemaal op jou! Hopelijk kan je dit weekend nog wat van de nazomerdagen genieten en zijn ze niet alle twee lastig en ziek!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 22-09-07

:-) even komen piepen
maar nog geen nieuws zie ik :-)
fijn weekend Jessica
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-09-07

:-) een fijne week jullie toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 24-09-07

De commentaren zijn gesloten.