25-10-07

Crea-namiddag des huizes vergeetmijnietjes

Gisteren waren Dante en ik uitgenodigd voor een crea-namiddag des huizes vergeetmijnietjes. Gesterkt door één van Dantes lievelingsgerechten, lekkere puree met gehaktballetjes in tomatensaus vertrokken we richting Brugge.

20071024_011

Daar stonden Inge, prinsje en deugnietje ons al vol ongeduld op te wachten. We vlogen er dan ook onmiddellijk in. De kliederschortjes werden aangedaan en een groene, rode en blauwe kliederkabouter werden tevoorschijn getoverd. Het kliederen mocht beginnen...

20071024_018

En ze konden er wat van hoor. Kijk hieronder maar eens naar de prachtige resultaten. Het schilderwerkje van Dante krijgt alvast een ereplaats in zijn slaapkamer.

20071024_084

Daarna werden de drie kliederkabouters omgetoverd in griezelige spoken en kregen ze de opdracht om in het kader van halloween een spookketting te maken.  Inge toonde hen wat ze moesten doen. Eerst elk 10 papiertjes tot bolletjes proppen en daarna een lange zwarte draad in 10 gelijke stukjes knippen.

20071024_028

Daarna waren de mama's aan beurt. Zij wikkelden rond de propjes een wit servietje dat met de korte stukjes zwarte draad werd vastgeknoopt tot een spookje. Alle spookjes werden aan een ketting vastgemaakt met volgend prachtig resultaat.

20071024_049

Het geknisper van het papier, de draadjes, ... Kleine muis haar aandacht was getrokken en wat wou ze daar graag mee spelen.

20071024_034

Maar ze was wat bang van Dante en mij en bleef veilig buiten zitten.

Na het schilderen en het knutselen werd de plasticine bovengehaald waar Prinsje een heerlijke pruimentaart met vingertjes in bakte.

20071024_044

Daarna mochten de kindjes een koek en een drankje kiezen en wat naar tv kijken. De mama's hoopten dat ze ondertussen zouden kunnen genieten van een koffietje en een theetje met een stukje plasticine-pruimentaart. Maar de kindjes waren niet erg geïnteresseerd in tv. Spelletjes spelen en puzzels maken met de twee mama's was veel leuker. Het laatste half uurtje werd er nog wat in de leuke speelhoek gespeeld

20071024_056

En toen was het alweer tijd om richting Lo te keren. De kindjes hebben van hun namiddag genoten en de mama's genoten van de kindjes.

Bedankt Inge voor de leuke namiddag... Zeker voor herhaling vatbaar !

11:18 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

verslagje Hihi, inderdaad, bijna krak dezelfde verslagjes!
Het was wel leuk hé!
Zeg stuur je aub die twee laatste fotokes van je verslagje nog eens door naar mij? Heb die niet, en vind ze mooi!
Ik had al gedacht dat je die laatste foto bij mij minder zou vinden, haha!

Liefs
Inge

Gepost door: Inge | 25-10-07

:-) net het verslage gelezen bij Inge
en inderdaad het komt heel mooi overeen, zou zo zeggen afgesproken werk :-)
dat het een zeer gezellige dag was zie he zeker aan de foto's !
fijne avond nog verder Jessica
warme groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-10-07

't Is precies een echo! Leuk toch hé zo'n middagje!
Ik zei al bij Inge om de volgende keer een zaaltje af te huren, wij willen ook graag meedoen!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 25-10-07

:-) een gezellig weekend nog verder Jessica
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-10-07

De commentaren zijn gesloten.