30-11-07

Hij kwam...

Terwijl de Sint bij de meeste kindjes nog moet komen is hij bij ons al langs geweest. Ja, in Lo is het de traditie dat Sint-Maarten op 11 november komt in plaats van Sinterklaas op 6 december en eigenlijk vind ik dat niet zo leuk. Want nu pas komt Dante overal de sint tegen, op televisie, in de winkels en zelfs in school maken ze nu nog allerlei knutselwerkjes (maskers, tekeningen, ...) van Sinterklaas en zwarte Piet. En nu pas zijn alle kindjes en Dante dus ook in blijde verwachting van wat ze van de Sinterklaas zullen krijgen op 6 december. Maar dat zijn hier dus vijgen na Pasen want op 6 december zullen er hier geen kadootjes klaarliggen. Hier is "Hij die komt" al geweest en heeft Dante zijn kadootjes al gekregen. Niet leuk en bovendien erg verwarrend voor Dante. Later als hij wat groter zal zijn weet ik echt niet hoe lang ik "het geheim" van de Sint voor Dante zal kunnen bewaren. Het is al zo moeilijk om het geheim van Sinterklaas te bewaren, laat staan het geheim van twee Sinten. Maar allé dat zijn zorgen voor later. Hier is hij dus al geweest, waarvan hieronder een klein fotoverslagje.

Aankomst Sint-Maarten op 10 november 2007 18u30 in de Lovaart

Nathan speelt nietsvermoedend in zijn park...

20071110_001

Dante staat ondertussen met zijn lampionneke buiten voor de deur Sint-Maarten op te wachten en zie... Daar is hij al!

20071110_012

We vermengen ons in de lange stoet kindjes, mama's, papa's, oma's, opa's en iedereen die graag een glimp wilt opvangen van Sint-Maarten en volgen de Sint naar de turnzaal van de lagere school van Lo.

20071110_013

In de turnzaal worden alle kleutertjes samen op een bank gezet en zwarte piet passeert met wat picknicken. Niemand is bang... Nog niet...

20071110_014

Alle klasjes geven een optreden voor de sint.

20071110_028

Nadat alle klasjes opgetreden hebben is het tijd voor de kennismaking met Sint-Maarten. Echt op zijn gemak is Dante niet.

20071110_038

Daarna nog eens op de schoot van Zwarte Piet. Al ietsje leuker dan bij de Sint.

20071110_040

Maar daarna het allerleukste en allerlekkerste... Het kadootje... Mmmmmmmmmmmm... Wat ziet dat er allemaal lekker uit! Dante is op slag het ongemakkelijk gevoel dat hij bij de Sint had vergeten.

20071110_043

12:15 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hallokes Dag ik kom je een heel mooie dag wensen.Morgen zijn we weeral 1 december en dat is toch wel een mooie tijd van het jaar met de kerst en feesdagen in zicht dus geniet ervan.

Gepost door: yolanda | 30-11-07

Klazen Brengt oma zee dan geen Sinterklaaskdootje mee? Want aan zee komt die Maarten niet hé ;-), en misschien kan er toch een klein autootje in het schoentje van Dante belanden? Je weet maar nooit hé met die zotte pieten?!

Toch wel leuke foto's, vooral dat pietenmutsje wat hij opheeft is echt koddig!
En waar is het fotoke van Dante zijn verwonderde gezicht bij het ontdekken van zijn speelgoedjes? Daar was ik nu eens zo curieus naar hé!

Liefs,
Inge
PS bij ons komt hij morgenochtend, zo midden in de week op donderdag vind ik maar zielig, en erna is ook maar zielig, dus komt hij vroeger, aja, die man kan niet overal tegelijk zijn hé. Die moet dat ook spreiden hé :-))

Gepost door: Inge | 30-11-07

amaai wat een flinke kerel! Die van ons schreeuwde het hele boeltje bij elkaar hahahahahah

Gepost door: patsy | 30-11-07

Amai, liever zwarte piet dan sint maarten !!! Hij heeft duidelijk geen schrik.

Gepost door: els | 30-11-07

Hey Jess! Leuke foto's, Dante's gezicht is een open boek, niet? Alles is er gewoon van af te lezen!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 05-12-07

De commentaren zijn gesloten.