15-02-08

Duimen maar...

De avond begon zoals elke andere avond. Ik haalde Dante op in de opvang en daarna Nathan bij de dagmoeder. Thuis aangekomen mocht Nathan wat rondkruipen op zijn speelmat terwijl zijn grote broer eitjes mochten roeren voor de roereitjes met spek die vanavond op het menu stonden. Daarna Nathan in de kinderstoel gezet en hem laten knabbelen, sabberen op een stukje brood. Dante kreeg van mij een bordje met een half boterhammetje en een beetje ei en spek en een chocomelk. Maar hij moest zijn boterham met ei en spek niet hebben en dronk enkel zijn chocomelkje op. Terwijl hij op zijn stoel zat begon hij opeens te klagen dat hij koud had. Nog nooit eerder had hij gezegd dat hij koud had dus ik vermoedde al dat er iets mis was. Ik haalde een dekentje en legde het op hem en zag toen dat hij rilde van kop tot teen. Ik moest onmiddelllijk denken aan koortsrillingen maar zijn voorhoofdje voelde echt niet warm aan. Ik vroeg of hij pijn had maar hij zei van niet en dat hij enkel koud had. Ik ben met Dante, met zijn dekentje over zijn schouders naar de zetel gegaan en moest hem terwijl ondersteunen want hij kon bijna niet meer lopen. In de zetel nam ik zijn koorts en hij bleek 39,0 °C te hebben. Ik gaf hem iets tegen de koorts. Het was rond 19u30 en net op dat moment kwam zijn papa thuis (oef!). We hebben naar de dokter gebeld en ze is onmiddellijk gekomen. Ik vermoedde dat het weer oorontsteking ging zijn maar niets was minder waar. Zijn oortjes waren tiptop in orde. Na de nodige onderzoeken bleek het GRIEP te zijn. Dante voelde hem ondertussen al veel beter door de werking van de koortswerende en pijnstillende siroop. Hij vertelde honderduit tegen de dokter. Dat hij ook een doktertas had bij zijn oma maar dat hij -en hij wees naar de stetoscoop rond de dokter haar hals- weg was. Toen de dokter weg was hebben we Dante in zijn bedje gelegd en nu (zo ongeveer 4 uurtjes later) zijn we nog eens zijn koorts gaan checken. Hij had 39,8°C !!! Pfffffffff... Ik had gevraagd aan de dokter wanneer ons zorgen moesten maken, bij welke temperatuur. En ze antwoordde dat zolang Dante goed is en goed reageert op alles en de koorts daalt met de siroop we ons geen zorgen moeten maken. Ze zei ook dat zaterdag de koorts toch al wat minder zou moeten zijn en zondag gedaan moet zijn. Anders moeten we zeker nog eens langskomen. Voor de rest kunnen we niet veel doen tegen griep, enkel uitzieken en zijn koorts onder controle houden. Allé dus nogmaals duimen dat alles goed evolueert en dat niet iedereen hier en hopelijk zeker niet Nathan het te pakken krijgt. 

duimen

00:06 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Je krijgt daar ook de volle lading he zeg! Veel beterschap hoor!!

Lieve groetjes,
Veerle

P.S.: we gaan nog eens moeten afspreken met de kids he!! ;-)

Gepost door: Veerle | 15-02-08

DUIMDUIMDUIMDUIMDUIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jawadde Jessica, jij wordt deze winter écht niet gespaard hé. En ocharme dat manneke. Zo zielig hé, en toch altijd jammer (al is dat raar omdat hier zo te typen), maar toch jammer dat ze tegen dat de dokter er is bijna altijd weer gelijk de meest gezonde mens van de aardbol staan te dartelen hé. Het voelt precies of je staat te liegen dat hij zo wankel en bibberig en ziek was. Allé, ik heb dat toch altijd.
Ik hoop dat je met Junifen en Perdolan de koorts onder controle kunt houden. Dat wordt jammergenoeg voor de mama, het wekkertje zetten om de vier uur... Echt niet leuk, ik hoop dat hij er rap door is! En de rest niet besmet heeft!

LIefs,
Inge

Gepost door: Inge | 15-02-08

Amai Jessica! Jullie gaan dus weer als ziekenboeg het weekend in!
Hopelijk is hij snel beter en wordt Nathan niet besmet!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 16-02-08

Er was er maar ééntje bang van het ploffen van een ballon. En dus hebben de anderen dat lief voor haar gedaan. Zij kon dan wel de opdracht lezen en uitvoeren. Opgelost!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 17-02-08

Door dat fantastische "plannen"knopje heb je er vast niks van gemerkt, maar ik ben een weekje afwezig geweest in blogland. Vandaag lukt het me al om vanuit mijn knus bedje wat blogjes bij te lezen. Alleen het typen is wat moeilijk in lighouding....;-)).

Gepost door: els | 18-02-08

De commentaren zijn gesloten.