15-04-08

Dante's eerste kleuterklasje op bezoek op onze boerderij

Vorige week donderdag is Dante met zijn klasje op bezoek geweest bij ons op de schapenboerderij. Juffrouw Karolien had speciaal voor deze dag mooi weer besteld. Het beloofde een heerlijke ochtend te worden.
Om 9 uur werd ik met mijn auto verwacht aan school. Juffrouw Karolien pikte enkele kleuters uit om in mijn auto te komen zitten, het werden Dante, Jitse, Helena en Sientje. Op weg naar de boerderij zat de sfeer er al goed in want Helena begon spontaan het liedje van Wormpje Willemijn te zingen en de andere kleuters (en ikke) deden al snel mee.
Op de boerderij moesten we (3 mama's, 1 juf en 1 kinderverzorgster) al onmiddellijk de handen uit de mouwen steken want om in de schapenstal te mogen moesten de 27 kleuters hun botjes aandoen. Na een kwartiertje intensief ritsjes, velcro's en veters opendoen, schoentjes uitdoen en botjes aandoen waren alle kleuters gereed om de schaapjes en de lammetjes te bezoeken. De deur werd geopend en de kindjes vlogen de stal in. Ik hoorde vele Ooooooooh's en Aaaaaaaah's roepen en de pas-geboren lammetjes waren natuurlijk het populairst en werden al snel omringd door een massa kleuters. Het leukste voor de kindjes (en de schaapjes) was toen alle kindjes uit de voederbak wat korreltjes mochten nemen en geven aan de schaapjes. 
Daarna werd er nog wat rondgecrost op de boerderij en naar de hertjes, de loopeenden, de ganzen en de kippen gekeken. Oma Lea had ondertussen een tafel buiten gezet met koekjes, fruitsap en koffie. Vooraleer terug te keren naar school genoten we van ons hapje en drankje in het stralende zonnetje. Het beloofde een heerlijke ochtend te worden en het werd een heerlijke ochtend.

Hieronder wat sfeerbeeldjes:

DSC_0016


DSC_0023


DSC_0025


DSC_0059


DSC_0072


DSC_0093

DSC_0012

DSC_0131

DSC_0068

DSC_0036

22:27 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Zo leuk zeg! Een supergeslaagde ochtend: dat zie je zo!! ;-)

Groetjes,
Veerle

Gepost door: Veerle | 16-04-08

en jullie hadden zo te zien nog veel geluk met het weer ook! Die kids zullen supergelukkig geweest zijn!

Gepost door: Patsy | 16-04-08

waaauw! Dat moet nogal een superdag geweest zijn! Vooral voor Dante! Die groeide vast twee meter toen hij alle kindjes van zijn klas mocht rondleiden op ZIJN boerderij! En een tafel met fruitsap en koekjes erbij! Goh, ik had er zelf willen bij zijn!

Liefs,
Inge

Gepost door: Inge | 17-04-08

Leuk voor die kindjes! Een bezoek aan een boerderij is altijd leuk voor klein mannen, maar zo te zien hebben jullie ze nog extra verwend ook.

Gepost door: veerle | 22-04-08

De commentaren zijn gesloten.