22-11-08

Jezus en Leonardo Da Vinci

Gisteren in de goed gevulde wachtzaal van de dokter merkte Dante opeens het nieuwe kader op die aan de muur hing. "Mama" zei hij luid "is dat Jezus". De mensen gniffelden en ik fluisterde "Neen dat is niet Jezus". Dante voelde dat de mensen stilletjes lachten met zijn opmerking en hij kroop wat dichter bij mij en fluisterde "Is het dan onze goede god". Maar fluisteren bij Dante is toch nog luid genoeg dat heel de zaal het hoorde. Weer gegniffel. Iedereen was één en al oor wat mama daar op te zeggen had. En mama herkende de tekening wel en dacht dat het een tekening van Leonardo Da Vinci was maar durfde er niet op zweren dus zei ze maar dat het ook niet onze goede god was in de hoop dat Dante niet verder ging vragen. Ik zag Dante denken over een nieuwe vraag maar gelukkig daar kwam net op tijd de dokteres en ik glipte samen met Dante snel naar buiten.

Thuis vlug gegoogled op "Leonardo Da Vinci " en het duurde niet lang of de tekening van Leonardo Da Vinci van het ideale menselijk lichaam gebaseerd op een pentagon met verhouding 1:1,618 van de gulden snede verscheen op mijn scherm.

Dit hing dus in de wachtzaal aan de muur:

Leonardo DA Vinci

Is het Jezus, is het de goede god, neen dat is het niet. Het is het ideale menselijke lichaam dat je ziet :-)

Wat leert Dante daar toch allemaal in school. Hij ziet tegenwoordig overal Jezus, Maria. Hij zal toch geen priester worden hoop ik.

22:58 Gepost door Jess in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Weet je nog wie er in het zesde leerjaar heel overtuigd hun handjes in de lucht zwierden op de vraag van het nonneke wie er later in het klooster zou gaan om dan naar de missies te trekken en het Ware Geloof te verkondigen?
Weet je dat nog?
En weet je nog wat die twee geworden zijn?
Juist!
Whahaaaaaaa!
Enne, Gezien God de mens heeft geschapen naar zijn evenbeeld, en dat het ideale lichaam is dat weergegeven wordt, vind ik dat Dante gelijk heeft.
Dit is dus een Goddelijk lichaam of de perfecte weergave van God.

Liefs,
inge

Gepost door: inge | 23-11-08

een nonneke? Wij zitten hier met hetzelfde hoor. yeine haalde 100/100 voor godsdienst en s'avonds aan tafel zgt ze een gebedje op. Soms voor het slapen gaan ook.
Wij hebben hier ook al schrik dat het een nonneken wordt.

Gepost door: nathaie | 24-11-08

De commentaren zijn gesloten.